Kysymystyypit

Oppitunti-moduulin tällä hetkellä tukemat kysymystyypit ovat seuraavat:

Monivalinta Tämä on oletus kysymystyyppi. Monivalinta kysymykset ovat suosittuja kysymyksiä, joissa opiskelijaa pyydetään valitsemaan vastaus sarjasta vaihtoehtoja. Oikea vastaus vie opiskelijan edemmäs tehtävässä, väärä vastaus ei. Vääriä vastauksia kutsutaan joskus "häiritsijöiksi" ja näiden kysymysten hyödyllisyys usein tukeutuu enemmän häiritsijöiden laatuun, kuin kysymyksiin itseensä tai niiden oikeisiin vastauksiin.

Jokaisella vastauksella voi valinnaisesti olla vaste. Jos vastetta ei ole syötetty, silloin oletusvaste: "Tämä on oikea vastaus" tai "Tämä on väärä vastaus" näytetään opiskelijalle.

On mahdollista, että monivalintakysymykseen on enemmän kuin yksi oikea vastaus. Toiset oikeat vastaukset saattavat antaa opiskelijalle eri vasteen ja hypyn toiselle sivulle tehtävässä, mutta eivät eroa arvostelussa, (tämä tarkoittaa, että jotkut vastaukset eivät ole oikeampia kuin toiset, ei ainakaan arvosteluissa.) On mahdollista, että kaikki vastaukset ovat oikein ja ne saattavat viedä opiskelijan tehtävän eri osiin (eteenpäin), riippuen siitä mikä vastaus on valittu.

On myös monivalinta kysymyksiä joita kutsutaan "Monivalinta-Monivastaus" kysymyksiksi. Nämä vaativat opiskelijaa valitsemaan kaikki oikeat vastaukset vastausten sarjasta. Kysymys saattaa kertoa tai olla kertomatta kuinka monta oikeaa vastausta on. Esimerkiksi "Ketkä seuraavista olivat Yhdysvaltain presidenttejä?" ei kerro tätä. Kun taas: "Valitse kaksi Yhdysvaltain presidenttiä seuraavalta listalta" kertoo. Oikeiden vastausten määrä voi olla yhdestä useaan vaihtoehtoon.(Monivalinta Monivastaus kysymys yhdellä oikealla vastauksella on erilainen kuin pelkkä Monivalintakysymys, koska ensimmäinen sallii opiskelijan valita enemmän kuin yhden vaihtoehdon, samalla kun jäljempi ei salli.)

Oikeat vastaukset on merkitty käyttäen eteenpäin hyppyjä, väärät vastaukset samalla sivulla tai takaisin hypyillä. Kun on enemmän kuin yksi oikea vastaus, kaikkien hyppyjen pitäisi mennä samaan paikkaan, samoin väärien vastausten. Jos näin ei ole, varoitus annetaan opettajan näkymään harjoituksesta. Oikea vaste, jos tarpeellista, tulisi antaa ensimmäiseen oikeaan vastaukseen ja väärä vaste, jos tarpeellista, ensimmäiseen väärään vastaukseen. Vasteet muihin vastauksiin jätetään huomiotta (ilman varoitusta).

Lyhyt vastaus Opiskelijaa kehotetaan kirjoittamaan lyhyt pätkä tekstiä. Tämä tarkistetaan yhtä, tai useampaa vastausta vasten. Vastaukset voivat olla joko oikein tai väärin. Jokaisella vastaukselle voi valinnaisesti olla vaste. Jos vastetta ei syötetä vastaukselle, oletusvaste "Tämä on oikea vastaus" tai "Tämä on väärä vastaus" näytetään opiskelijalle. Jos syötetty teksti ei vastaa mitään kysymyksen vastauksista, vastaus on väärin ja opiskelijalle näytetään oletuksena väärä vastaus.

Oletuksena vertailut jättävät aakkoskoon huomiotta. Jos kysymysvaihtoehto on valittu, vertailut ovat aakkoskoosta riippuvia.

Tähtimerkkiä (*) voidaan käyttää vastauksissa "jokeri" merkkinä. Se vastaa mitä tahansa merkkijonoa (mukaanlukien ei mitään). Esimerkiksi, vastaus "Pitkä*" vastaa "pidempi", "pisin" ja "pitkä". Jos yksi vastauksista on vain "*"(yksi tähtimerkki) tämä vastaus vastaa mitä tahansa, se on normaalisti käytetty viimeisenä "ota-kaikki" vastauksena. Vertailuprosessi käy läpi vastaukset siinä järjestyksessä missä ne ilmestyvät näytölle. Kun vastaava on löydetty, prosessi pysähtyy ja vastaava tulos (ja vaste, jos saatavissa) palautetaan. Joten, jos esimerkiksi vastaukset ovat Minä, Min* ja * (tässä järjestyksessä), syöttö "minulla" vastaa toista vastausta ja, tässä tapauksessa, kolmatta vastausta, vaikkakin vastaavuutta ei huomioida.

Jos tähtimerkkiä (*) oikeasti tarvitaan vastauksessa, sen pitäisi syöttää: /*, kenoviiva tähtenä.

  • Oikein/Väärin Vastauksella tämän tyyppiseen kysymykseen on vain kaksi vaihtoehtoa, oikein tai väärin. Opiskelijaa kehotetaan valitsemaan oikea vaihtoehto. Tämän tyyppinen kysymys on oikeastaan monivalinta kysymys, jossa on vain kaksi vaihtoehtoa.

    Vertailu Nämä ovat melko voimakkaita ja joustavia kysymyksiä. Ne koostuvat listasta nimiä tai lausuntoja, joita pitää verrata toiseen listaan, jossa on nimiä ja lausuntoja. Esimerkiksi " Yhdistä Pääkaupunki ja maa" kahdella listalla Japani, Kanada, Italia ja Tokio, Ottawa, Rooma. On mahdollista saada toistetut merkinnät yhteen listaan, mutta pitää huolellisesti tehdä toistoista samanlaiset. Esimerkiksi "Tunnista näiden olentojen tyypit" listoilla Varpunen, Lehmä, Muurahainen, Koira ja Lintu, Eläin, Hyönteinen, Eläin.

    Luotaessa tämän tyyppistä kysymystä ensimmäisen listan kohdat menevät Vastaus laatikoihin ja toisen listan kohdat menevät Vaste laatikoihin. Kun nämä on luotu, näkyy järkevämpi otsikkokaavio. Opiskelijan onnistuneesti yhdistettyä listojen kohdat, käytetään ensimmäisen vastauksen hyppyä. Epäonnistunut vastaus hyppää toisen vastauksen sivulle. Vastaus ei tue itse määriteltyjä/kirjoitettuja vasteita, opiskelijalle kerrotaan vain kuinka monta vastausta on oikein, tai jos kaikki vastaukset ovat oikein.

    Toisin kuin monivalintakysymys, jossa vaihtoehdot on näytetty satunnaisessa järjestyksessä, ensimmäistä listaa ei sekoiteta, vaan näytetään samassa järjestyksessä kuin se on syötetty. Tämä sallii "järjestettyjen" kysymysten tekemisen. Ajattele kysymystä: "Laita seuraavat syntymäjärjestykseen, ensimmäinen ensin" listoilla; 1., 2.,3.,4., ja Longfellow, Lawrence, Lowell, Larkin. Toinen lista, tietenkin, sekoitetaan ennen kuin sitä käytetään kysymyksessä.

    Numeeriset Tämän tyyppiset kysymykset vaativat numeron vastaukseksi. Helpoimmillaan se vaatii vain yhden vastauksen määrittelyä. Esimerkiksi "Mitä on 2 plus 2?" vastauksella 4 antaa eteenpäin hypyn. Joka tapauksessa, on parempi määritellä vaihteluväli, koska numeeristen arvojen kansainvälinen pyöristäminen saattaa tehdä yhden numeron vertailusta pikemminkin hakuammuntaa. Näin ollen, jos kysymys olisi "Mitä on 10 jaettuna 3:lla" olisi tarpeellista antaa vastaus "Minimi:Maksimi", eli kaksi arvoa erotettuna kaksoispisteellä (:). Näin ollen jos 3.33 : 3.34 on vastaukselle annettu hyväksyttävä vaihteluväli, silloin vastaukset 3.33, 3.333, 3.3333... kaikki hyväksyttäisiin oikeina vastauksina. "Väärät" vastaukset sisältäisivät 3.3 (vähemmän kuin minimi) ja 3.4 (enemmän kuin maksimi).

    Enemmän kuin yksi vastaus sallitaan ja vastaus voi olla joko yksittäinen tai pari arvoja. Huomaa, että järjestys jossa vastaukset testataan, on Vastaus 1, Vastaus 2... joten pitää olla huolellinen, että saavutettaisiin haluttu vaste. Esimerkiksi kysymyksellä "Milloin Larkin syntyi?" voisi olla yksi arvo 1922, tarkka vastaus, ja muutama arvo 1920:1929, 20-luku, vähemmän tarkka vastaus. Järjestys jossa nämä arvot pitäisi testata, on ilmiselvästi, 1922 ja sen jälkeen 1920:1929. Ensimmäisellä vastauksella voisi olla vaste "Tämä on täysin oikein", kun taas muilla vastauksilla vaste voisi olla "Tämä on lähellä, sinulla on oikea vuosikymmen".

    Vääriä vastauksia voidaan antaa, mutta riippuen vaihteluvälistä, pitäisi ne huolellisesti asettaa oikeiden vastausten jälkeen. Esimerkiksi lisätessä väärä vastaus 3:4 kysymykseen "10 jaettuna 3:lla", sen täytyy tulla oikean vastauksen jälkeen. Eli vastaukset on määrätty 3.33:3.34 ("oikea" vastaus) sen jälkeen 3.4 ("väärä" vastaus, mutta ei kauhean väärä!)

  • Kaikkien ohje-tiedostojen hakemisto
    Show this help in language: English