Yleistä

  1. Oppitunti on laadittu tietystä määrästä sivuja ja vaihtoehtoisesti "tietopuun" haaroista.
  2. Sivulla on jonkin verran sisältöä ja se normaalisti loppuu kysymykseen. Tästä tulee termi kysymyssivu.
  3. Jokaisella sivulla on yleensä sarja vastauksia.
  4. Jokaisessa vastauksessa voi olla lyhyt pala tekstiä, joka näytetään, jos vastaus on valittu. Tätä tekstinkappaletta kutsutaan vasteeksi.
  5. Jokaiseen vastaukseen on liitetty myös hyppy. Hyppy voi olla suhteellinen - tämä sivu, seuraava sivu, tai ehdoton- määritellen minkä tahansa tehtävän sivuista tai tehtävän lopun.
  6. Oletuksena ensimmäinen vastaus hyppää seuraavaan sivuun tehtävässä. Jäljemmät vastaukset hyppäävät samalle sivulle. Tämä tarkoittaa, että opiskelijalle näytetään sama sivu tehtävästä uudelleen, jos he eivät valitse ensimmäistä vastausta.
  7. Seuraava sivu on määritelty tehtävän loogisen järjestyksen mukaan. Tämä on sivujen järjestys sellaisena kuin opettaja ne näkee. Tämä järjestys voidaan muuttaa siirtämällä sivuja tehtävän sisällä.
  8. Tehtävällä on myös liikkumisjärjestys. Tämä on sivujen järjestys niin kuin opiskelijat ne näkevät. Tämä on määritelty yksittäisille vastauksille määriteltyjen hyppyjen mukaan ja se saattaa olla hyvin erilainen kuin looginen järjestys.(Tosin jos hyppyjä ei ole muutettu niiden oletusarvoista, ne liittyvät vahvasti toisiinsa) Opettajalla on mahdollisuus tarkistaa liikkumisjärjestys.
  9. Opiskelijoille näytettäessä vastaukset on yleensä sekoitettu. Tämä tarkoittaa, että opettajan näkökulmasta ensimmäinen vastaus ei välttämättä ole ensimmäinen vastaus opiskelijoille näytetyssä listassa. (Lisäksi joka kerta, kun sama sarja kysymyksiä näytetään, ne todennäköisesti ovat eri järjestyksessä.) Poikkeus on sarja vastauksia jaksottamistyyppisiin kysymyksiin, joissa vastaukset näytetään opettajan asettamassa järjestyksessä.
  10. Vastausten lukumäärä voi vaihdella sivulta sivulle. Esimerkiksi, on sallittua, että jotkut sivut voivat loppua oikein/väärin kysymykseen, samalla kun toisilla on kysymyksiä, joissa on yksi oikea vastaus ja kolme, sanotaan, harhauttajaa.
  11. On mahdollista perustaa sivu ilman yhtään vastausta. Opiskelijoille näytetään Jatka linkki sarjan sekoitettuja vastauksia sijaan.
  12. Tehtävien arvostelun tarkoituksiin, oikeissa vastauksissa on hyppy sivulle, joka on loogisessa järjestyksessä alempana kuin nykyinen sivu. Väärät vastaukset hyppäävät joko samalle sivulle tai sivulle, joka on loogisessa järjestyksessä ylempänä kuin nykyinen sivu. Näin ollen, jos hyppyjä ei ole muutettu, ensimmäinen vastaus on oikea vastaus ja muut vastaukset ovat vääriä vastauksia.
  13. Kysymyksillä voi olla enemmän kuin yksi oikea vastaus. Esimerkiksi, jos kaksi vastauksista hyppää seuraavalle sivulle, silloin molemmat vastaukset otetaan oikeana vastauksena. ( Vaikka sama kohdesivu näytetään opiskelijoille, vasteet jotka näytetään matkalla tälle sivulle, saattavat hyvinkin olla erilaisia eri vastauksille.)
  14. Tehtävän opettajan näytössä oikeilla vastauksilla on alleviivatut Vastaus Etiketit.
  15. Haarataulukot ovat yksinkertaisesti sivuja, joilla on sarja linkkejä toisille sivuille tehtävässä. Tyypillisesti tehtävä saattaa alkaa haarataulukolla, joka toimii Sisällysluettelona.
  16. Jokaiselle linkillä haarataulukossa on kaksi osaa, kuvaus ja aihe sivusta, jolle hypätään.
  17. Haarataulukko jakaa tehtävät tehokkaasti lukuisiin haaroihin (tai osioihin). Jokainen haara voi sisältää tietyn määrän sivuja (todennäköisesti kaikki samaan aiheeseen liittyviä). Haaran loppu on yleensä merkitty Haaran loppu sivulla. Tämä on erityinen sivu joka, oletuksena, palauttaa opiskelijat takaisin preceeding haarataulukkoon. ( "Palaa" hyppy Haaran Loppu sivulla voidaan muuttaa, jos tarpeellista, muokkaamalla sivua.)
  18. Tehtävässä voi olla enemmän kuin yksi haarataulukko. Esimerkiksi, tehtävä saattaa hyödyllisesti olla rakennettu niin, että specialist(???) pisteet ovat ala-haaroja pääaihe-haarojen sisässä.
  19. On tärkeää antaa opiskelijoille keino tehtävän lopettamiseen. Tämä saatetaan saada tehdyksi liittämällä "Lopeta Tehtävä" linkki päähaarataulukkoon. Tämä hyppää (kuvitellulle) Tehtävän Lopetus sivulle. Toinen vaihtoehto tehtävän viimeiselle haaralle (tässä "viimeiselle" käytetään loogisen järjestyksen mielessä) on yksinkertaisesti jatkaa tehtävän loppuun asti, siis silloin, kun Haaran Loppu- sivu ei päätä sitä.
  20. Kun tehtävä sisältää yhden tai useamman haarataulukon, on suositeltavaa asettaa "Kysymysten minimimäärä" parametri johonkin järkevään arvoon. Tämä asettaa alemman rajan nähtyjen sivujen määrään kun arvosana on laskettu. Ilman tätä parametria opiskelija saattaa vierailla yhdellä ainoalla haaralla tehtävässä, vastata kaikkiin kysymyksiin oikein ja lähteä tehtävästä maksimaalisilla pisteillä.
  21. Lisäksi, kun sivuilla on haarataulukko, opiskelijalla on mahdollisuus vierailla samassa haarassa useammin kuin kerran. Kuitenkin, arvosana lasketaan käyttäen ainutlaatuisten(uusien) vastausten lukumäärää. Joten vastaaminen toistuvasti samaan sarjaan kysymyksiä ei nosta arvosanaa. (Itse asiassa päinvastoin, se alentaa arvosanaa, koska nähtyjen sivujen määrää käytetään nimittäjässä, kun arvosanojen laskeminen sisältää toistoja.) Jotta annettaisiin opiskelijoille reilu kuva heidän edistymisestään tehtävässä, heille näytetään yksityiskohtia siitä miten monta kysymystä he ovat vastanneet oikein, kuinka monta sivua he ovat nähneet, ja heidän tämänhetkinen arvosana jokaisessa haarataulukkosivussa.
  22. Tehtävän loppu saavutetaan joko hyppäämällä täsmälleen siihen kohteeseen tai hyppäämällä seuraavalle sivulle tehtävän viimeiseltä(loogisesti) sivulta. Kun tehtävän loppu on saavutettu, opiskelija saa onnitteluviestin ja näkee arvosanansa. Arvosana on (oikein vastattujen kysymysten määrä/ nähtyjen sivujen määrä) * tehtävän arvosana.
  23. Jos tehtävän loppua ei saavuteta ja opiskelija vain lähtee, opiskelijan saapuessa tehtävään uudelleen hänelle annetaan vaihtoehto joko alkaa alusta tai jatkaa tehtävää siitä missä hän vastasi viimeksi oikein.
  24. Tehtävälle, joka sallii uusintoja, opettajalla on vaihtoehtoina käyttää joko parasta arvosanaa tai arvosanojen keskiarvoa tehtävän "lopullisena" arvosanana. Se arvosana näytetään Arvosana sivulla.

Kaikkien ohje-tiedostojen hakemisto
Show this help in language: English